Nog altijd vinden de meeste bruiloften plaats in de zomer, maar steeds meer bruidsparen kiezen voor een winterbruiloft en ik kan je vertellen, WE LOVE IT! Naast dat het superromantisch is, bepaalde voordelen heeft, zijn er ook dingen waar je juist op moet letten. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Doordat trouwen in de wintermaanden (helaas) nog niet heel populair is, heb je grote kans dat jouw favoriete leveranciers nog plek hebben in hun agenda! Plus dat een hoop leveranciers lagere tarieven rekenen omdat je trouwt buiten het hoogseizoen. Al zal dit denk ik niet zo lang meer zo zijn, gelukkig zien namelijk steeds meer bruidsparen hoe mooi trouwen in deze maanden kan zijn! Denk bijvoorbeeld aan de sfeer die het met zich meebrengt, het vroeger donker worden zorgt ervoor dat de lampjes en kaarsen eerder aan kunnen en ah dat vind ik toch zo heerlijk! Of vuurkorven en openhaarden, een hot chocolate bar en cozy dekentjes!

Toch zijn er ook een aantal nadelen aan een winter bruiloft. Dat het koud is dat weten we al, maar niets in Nederland is zo onvoorspelbaar als het weer. Daardoor is het extra belangrijk dat jullie weddingplanner of ceremoniemeester hier een plan voor op stelt, het weerbericht in de gaten houdt en tijdig jullie leveranciers en gasten informeert bij bijzonderheden! Daarnaast is het met bijzonder trouwvervoer zo dat niet elk bedrijf hun autos verhuurd als het glad is op de weg of wanneer er sneeuw ligt.

BRUIDSBOEKET

In de winter is de keuze uit bloemen een stuk kleiner, maar geloof ons, er blijven meer dan genoeg prachtige bloemen over voor jouw bruidsboeket. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met droogbloemen, geconserveerde bloemen of zijden bloemen! Specialisten op dit vakgebied zijn de dames van Bloemenservice Nederland, hun showroom is een ware flower heaven! Daarbij toveren zij in de winter bedrijven, winkelcentra en trouwlocaties om tot de mooiste winder wonderland you’ve seen! Experts op elk gebied dus.

BABY, IT’S COLD OUTSIDE

Voor  het trouwen in de koudere maanden is het natuurlijk ook fijn om hierop gekleed te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een trouwjurk met mouwen een accessoire als een leren jasje, spijker jasje of stijlvolle stola. Voor deze dag had de bruid Melissa een jurk aan van Laura van Rooij Bridal Couture deze handgemaakte jurk, vol met prachtige details heeft sleeves bedekt met ijsbloemen. Samen met een stola die ze om kon doen als ze het even koud kreeg.

LET IT SNOW, LET IT SNOW, LET IT SNOW

Ja hoor dit kan echt. Als jullie heel graag sneeuw willen op jullie trouwdag, regelen wij gewoon een sneeuwkanon en zorgen wij voor een heus winter wonderland!¬†Er zijn trouwlocaties die zelfs beschikken over een eigen sneeuwkanon. En mochten julie foto’s gaan maken in de sneeuw, zorg dan voor een paar extra droge sokken/panty en voor de bruid een paar boots voor onder de jurk. Neem ook een deken/jas mee om tussen door om je heen te kunnen slaan.

Hoe romantisch is het om de ceremonie buiten bij een knisperend haardvuur te doen. Knus, verwarmd en omringd door jullie geliefden! Bij de start van de ceremonie kunnen de gasten een heerlijke fleecedeken pakken om zich warm te houden. Na de ceremonie kunnen jullie toosten met warme choco en gluhwijn! Weer eens wat anders dan de champagne! 

WINTER IS THE TIME FOR COMFORT, COZYNESS, GOOD FOOD, FIREPLACES, LOVE AND SHARING WITH PEOPLE THAT ARE WORTH MELTING FOR

LEVERANCIERS

Fotograaf: Kimberly Du Chateau Photography | Videograaf: Sabka Weddingfilms | Hairstylist: The Bridal Bar NL | Weddingplanner: Definitely Yes Wedding & Event planning | BABS: Annemarie Trouwt | Bloemen: Bloemenservice Nederland | Bruidsjurk : Laura van Rooij Bridal Couture | Trouwpak: TailormadeSuits Maatkleding | Locatie: Broekpolder Vlaardingen | Bruid & Bruidegom: Melissa & Martijn