Wat doet een weddingplanner eigenlijk?

Je hebt vast wel de film ”The Weddingplanner” gezien. Deze film met Jennifer Lopez gaat zoals de titel al zegt over een weddingplanner en al het leuks wat hier bij komt kijken!

Als weddingplanner kom ik op de mooiste locaties, proef ik de lekkerste taarten, heb ik contact met de leukste bedrijven en mensen. Makkelijk verdienen zullen sommige dan denken… Met Definitely Yes wil ik jullie meenemen in mijn wereld en een kijkje achter de schermen van een wedding & eventplanner laten nemen!

Wanneer een bruidspaar of iemand voor een event contact opneemt, plannen we eerst een kennismakingsgesprek in. Zodat we kunnen kijken of er een klik is en wat Definitely Yes voor jou kan betekenen. Uiteraard is zo’n eerste kennismaking geheel vrijblijvend! Vaak duurt een eerste gesprek tussen de twee en vier uur zodat wij alles bespreekbaar kunnen maken. Na de kennismaking krijgen jullie de tijd om de vele informatie even te laten bezinken. Gaan we samen verder? Dan krijgen jullie van mij een offerte en de algemene voorwaarden van Definitely Yes. Bij groen licht ga ik direct voor jullie aan de slag, met bijvoorbeeld een budget- en afspraken overzicht.

De gehele tijd die Definitely Yes voor jou/jullie werkzaam is, ben ik een aanspreekpunt/steunpilaar/wikipedia/adviseur.

Voor een bruiloft ga ik samen met het bruidspaar om de tafel,voor een brainstormsessie om bijvoorbeeld het thema te bepalen en uit te werken en om ideeën aan te dragen. Na deze sessie kan ik d.m.v. mijn ervaringen met leveranciers en mijn netwerk van professionals uit de trouwbranche al een mooi voorstel maken van leveranciers die bij het bruidspaar en hun wensen passen en maak ik een moodboard. Deze presenteer ik aan mijn bruidspaar in een volgend gesprek. Vanuit dit gesprek kan ik weer verder.. Ik maak een plan van aanpak, budgetoverzicht, ga zo nodig op zoek naar andere leveranciers, contacteer leveranciers, ga locaties bezichtigen met het bruidspaar, start met offertes aanvragen, start met leveranciers vast leggen etc. etc.

Regelt een Weddingplanner of Eventplanner altijd kortingen bij leveranciers? NEE! Dit wordt vaak gedacht maar is niet altijd waar. Definitely Yes werkt niet met commissies! Omdat eerlijkheid en transparantie mijn kenwoorden zijn heb ik hier bewust voor gekozen. Waarom? Ik wil jullie een eerlijk advies geven over een leverancier waarvan ik denk dat hij/zij het beste aansluit op jullie wensen en budget. Niet omdat ik bij de ene leverancier een hogere commissie krijg.

Het belangrijkste 

Ik hou iedereen uiteraard ten alle tijden op de hoogte van mijn bezigheden en kom tussendoor een aantal keren bij ze terug om alle vorderingen te bespreken. Ondertussen stort ik mij op het maken van een compleet en gedetailleerd draaiboek, een risicoanalyse en een noodplan, bewaak ik het budget, hou ik contact met de leveranciers én ben ik het aanspreekpunt voor de bruilofts- eventgasten.

De dagen vóór de grote dag ben ik druk met het nabellen van de leveranciers om nogmaals alle afspraken te checken, het regelen van de laatste zaken als parkeerontheffingen, zorg ik dat het draaiboek ook in het bezit komt van fotograaf, videograaf en natuurlijk alle andere leveranciers, ga ik op pad om te kijken of er op de routes van en naar de locaties eventuele omleidingen zijn, zorg ik dat alle spullen op de juiste plek komen, zorg ik eventueel voor de styling en decoratie van de locaties en neem ik samen met mijn bruidspaar het draaiboek nog eens door. En Natuurlijk zorg ik ook voor het bruidspaar zelf!

Dan is eindelijk de grote dag aangebroken! s ‘morgens vroeg sta ik klaar om de dag op te starten voor het bruidspaar en help ik waar nodig met aankleden, corsages en het ontvangen van leveranciers. Gedurende de hele dag zorg ik dat alles volgens het draaiboek verloopt, ben ik het aanspreekpunt voor gasten en leveranciers. Eigenlijk alles om het bruidspaar te laten genieten en te ontzorgen. Ik ben aanwezig tot het einde of tot ik nodig be en zal ook zorgen dat het bruidspaar op plek van bestemming komt, alle gasten hun eventuele bedankjes mee krijgen en dat de locatie netjes achterblijft.

Na de grote dag zorg ik dat alle gehuurde spullen terugkeren naar hun eigenaar, dat de laatste rekeningen betaald worden, er eventueel bedankkaartjes verstuurd worden en natuurlijk kom ik nog eens bij het bruidspaar terug om de dag en ook mijn werk te evalueren.

Veel geregel dus en dit is zeker niet alles. Eigenlijk kun je Definitely Yes voor elk regel, organisatie of planwerk inschakelen! Dit is wat ik leuk vind. Dit is waar mijn passie ligt! Ik hoop jullie hiermee een klein beetje een beeld te hebben kunnen geven van wat een weddingplanner doet en dat ik ook op het gebied van evenementen zeker inzetbaar ben!

Nieuwsgierig geworden wat Definitely Yes voor jou kan betekenen? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact op!

 

Liefs,